Te heet om te fietsen
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans Metz en/of Addie Niesthoven
18 Juli 2016 | Oekraïne, Kirovohrad
1300 kilometer heb ik inmiddels achter me. Maar ik had meer gewild. Ik ga m'n rondje Oekraïne inkorten. Door hellingen en slecht wegdek gaat het niet zo hard. Daar is nu wat bijgekomen: de hitte.
Zaterdagmiddag reed ik Pervomaisk binnen. Eerst werd ik door een stel vrolijke zigeunermannen met dikke buiken en gouden tanden uitgenodigd met brood, worst en wodka. Dat laatste weigerde ik want ik moest nog rijden. Het was toen 35 graden.
De volgende dag zou het nog een paar graden warmer worden. Dat vond ik te heet om te fietsen. En bleef twee nachten in het plaatselijke hotel.
Zondag fietste ik door het stadje en dronk kvas.
Kvas is een soort brooddrank, niet-alcoholisch en niet-zoet, die overal in Oost-Europa op straat uit gekoelde tonnen wordt verkocht. Uitstekend tegen de dorst. Je kan het blijven drinken.
De inkorting van mijn rondje betekent dat ik niet naar Dnjepropetrovsk ga, wel naar Charkov. Dat is nog 450 kilometer.
18 Juli 2016 - 18:14
Cees Van Dijk:
Jeetje Hans,
Ik snap dat het in die hitte geen doen is om door te peddelen. 1300 km is toch al een hele afstand. Draag je wel een zonneklep ? Hier begint de temperatuur trouwens ook aardig op te lopen tot zo'n 30 graden. Ik hoop dat je bij die hitte toch voldoende van je reis kunt genieten. Op naar Charkov.
до свидания, Cees
18 Juli 2016 - 22:01
Thomas:
Hoi Hans,
Knap hoor, drink genoeg bij dat warme weer!
Liefs Thomas -
18 Juli 2016 - 22:13
Hans Metz En/of Addie Niesthoven :
Ha lief,
Ik ben terug in Nederland. Lekker warm hier. Fiets 100 km per dag, maar tot nu toe was de weg recht en plat. En dan is het geen kunst natuurlijk! Zet 'm op! -
19 Juli 2016 - 10:51
Freda Burmeister:
Goede beslissing om de tocht wat intekorten...en VEEL te drinken! Hier hebben we nu ook een paar dagen lekker zomer weer. Verder goede reis!
L.G. Fre